Velkommen til Hotel Mundal i 2016

 

Telefonnummer: 91 90 99 90

Vi ønsker nye og gamle gjester velkommen til Fjærland og Hotel Mundal. 

Vi vil også anbefale www.mountaingoat.no som gir deg informasjon om turer med og uten guide i området.

 

KLASSISK FJORDHISTORIE

Majestetiske Hotel Mundal i Fjærland er eit unikt døme på norsk hotelltradisjon frå slutten av 1800-talet, og vi har alltid sett vår ære i å halde fast på det autentiske og stemningsfulle.

Når du set deg framfor peisen, er det i djupe skinnstolar, laga av handverkarar i bygda for  over 100 år sidan. Verda rundt har endra seg i rekordfart. Hotel Mundal i Sogn har framleis ein atmosfære av dei sjeldne, med fjord, bre og bokby som næraste naboar.

 

 

 

FORSLAG TIL TURER OG AKTIVITETER I FJÆRLAND

DAG 1

Ankomstdagen - 50 meter fra kaien og 2,9 km fra busstoppet ligger Hotel Mundal midt i Fjærland sentrum. Sjekk inn på hotellet før du kan få deg litt lunsj i kafè Mikkel som byr på hjemmelaget bakst, kaker, lunsj og god drikke hver dag i høysesongen. En fottur etter lunsj kan være å spasere rundt i Den Norske Bokbyen med sine tolv utsalg eller gå en av turene beskrevet i fotturheftet som kan skaffes i resepsjonen. Det er også nydelig å padle kajak på fjorden.
Klokken 19.00 samles man for litt historiefortelling i peisestua før vår nydelige 3-retters. Kaffe, med mulighet for avec serveres i kafeen etter måltidet. 

DAG 2

Etter en god natt søvn, forhåpentlig ikke med alt for mye måkeskrål er det dekt opp til frokostbuffet i spisesalen fra kl. 08.00-10.00

Alternativ 1 - Ut i naturen - Pakk med deg en god nistepakke for kr. 60 og gjør en av turene beskrevet i fotturheftet som vi har her på hotellet, for eksempel DNT´s Flatbrehytta med fantastisk utsikt ut over breen og Fjærlandsfjorden. Et annet alternativ er en forhåndsbestilt guidet tur på breen eller fjorden med Fjærland Kayak & Glacier. Og avslutt med en kort sykkeltur langs veien etter middag til fuglekikkertårnet på Bøyum over vernede Bøyaøyri. Lån sykkel i resepsjonen eller på turistinformasjonen

Alternativ 2 - Natur og kulturlandskap uten bil - Ta brebussen kl. 09.45 fra kaien som tar deg med til Norsk Bremuseum og deretter til Jostedalens to brearmer; Supphellebreen og Bøyabreen. Prøv så den utsøkte paien på Kaffistova før en rolig ettermiddagstur til Heimastølen hvor den gamle stølsbebyggelsen ennå står.

Alternativ 3 - Natur og kulturlandskap med bil - Stopp innom Norsk Bremuseum før du fortsetter nordover langs Rv5. Ta av til Supphellebreen som er skiltet til høyre. Kjør tilbake på Rv5 og ta av til høyre like før tunellen for å vandre inn til Bøyabreen. Kanskje etter en kopp kaffe og en snartur i souvenirbutikken på Brevasshytta kjør tilbake på Rv5 og fortsett gjennom tunellen mot Skei. En halv time mot Jølster ligger Astruptunet, et museum som både er et innblikk inn i dagliglivet tidlig på 1900-tallet og et monument over maleren Nikolai Astrups liv og virke.

Tilbake på hotellet kan du kontakte resepsjonen om du ønsker å låne noen av våre hagespill som bocca, cricket eller badminton før vår 3-retters middag i spisesalen klokken 19.30. Om du ikke bare vil sette deg ned foran peisen med ei god bok etter middag kan et alternativ være å gå ned på Fjærland Fjordstue for å prøve deres eget Fjærlandsøl.

DAG 3

Etter en god frokost må man kanskje vende hjemover igjen. På reisen er det jo også så masse flott og se men det får være en annen historie!

 

 

Å FORNYE TILBAKE I TID 2

Vi fortsetter sakte men sikkert å pusse opp deler av bygget.

 

 

BRYLLUP PÅ HOTEL MUNDAL I 2016

Vær tidlig ute og send oss en epost for en uforpliktende samtale på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

 

 

Å FORNYE TILBAKE I TID

I 2011 ble flere av værelsene på hotellet pusset opp. Lyse tapeter, nye gode senger og flotte  møbler er satt inn på flere rom.  Her fra Tårnrommet hvor Dronning Sonja har bodd ved flere anledninger - Rommet har egen balkong med utsikt både til fjorden og breene.

 

 

 

 

kulturarv logosognefjord logo

 

 


 

 PÅ GJENSYN!


 

BOKBYEN ÅPNER IGJEN 1 MAI 2015


 

 FRA ARKIVET


 

KJØP KARTET PÅ NORSK BREMUSEUM


  

HOTEL MUNDAL AS

6848 Fjærland

TLF: 91 90 99 90

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen